תמי סמיש - נמליך
מטפלת משפחתית מוסמכת
מטפלת קוגנטיבית התנהגותית (CBT)
עובדת סוציאלית - תואר שני
זכרון יעקב 052-8395987
טיפול רגשי והדרכה בראשית ההורות והילדות
התמחות בחרדות, טראומה, פוסט-טראומה, יחסי משפחה
טיפול מרחוק (בוידיאו) וטיפול בקליניקה
טיפול והדרכה בראשית ההורות
לתפיסתי, אין הורה שלא רוצה בטובת ילדיו ואין הורה שלא רוצה להרגיש טוב עם תפקידו כהורה. אך לעיתים קורה שמציאות שאנו פוגשים, דפוסי ילדות או חוויות שאנחנו נושאים איתנו - משפיעים ומנתבים אותנו למקומות שדווקא היינו רוצים לשנות.
מה עושים כשקשה בהורות ולא מצליחים גם להנות ממנה? ומה אם אני חושש/ת שאעביר לילד שלי חוויות לא טובות מהילדות שלי עצמי? אני יודע/ת מה כדאי לעשות ובו זמנית לא יודע איך ... וכשיש אי הסכמות וויכוחים בין ההורים על ההורות? הרבה תהיות ושאלות בתפקיד של חיינו.
יש לנו פוטנציאל של הרבה שנות הורות, שיכולות להיות עם יותר הנאה וצמיחה או עם יותר כאב וחוסר סיפוק ואני מאמינה שיש לנו את הכוח להשפיע על כך. מוזמנים להצטרף לתהליכי בירור ושינוי.
טיפול והדרכה בראשית הילדות
בשנות הגיל הרך מתבססים היחסים הרגשיים שלנו עם בני אדם. אלה השנים בהם אנחנו לומדים - מהו אמון, מהו בטחון, מהי דאגה, מהו כבוד, מהי שייכות. אלה השנים בהם לומדים ילדים על עצמם ועל העולם דרך ההשתקפות שלהם בעיני המבוגרים. ילד שישמע על יחודיותו וכוחותיו - יאמין שאלה מאפיינים אותו. ילד שישמע וירגיש אהוב, ילמד כי הוא זכאי ליחס אוהב. ילד שישמע רוב הזמן שעליו להיזהר, ילמד כי העולם הוא דבר מסוכן. הלמידה הזו היא הבסיס למערכות היחסים של הילד לאורך המשך חייו, היא הצובעת את עולמו הרגשי, ובסופו של דבר - העולם הרגשי שלנו הוא שמשפיע יותר מהכל על חוויית החיים שלנו. אז איך עושים את זה? איך מצליחים לגדל ילד עם תחושת בטחון בעולם, אמון, חוויה של כבוד ותחושת שייכות? ומה עושים כשהדברים לא מתרחשים בדיוק איך שרצינו? ומה אפשר לשנות כשילד צעיר פיתח חרדה? או דכאון? או שחווה טראומה? כשיש קשיי שינה? קשיי אכילה? חרדת פרידה? קשיי התנהגות?
הורות ומצבי טראומה
לצערנו, חלק מאיתנו חוו ילדות מורכבת ולעיתים אף קשה או שחווינו אירועים מעוררי טראומה. בין אם מדובר בטראומות ביחסים בתוך משפחתנו או מחוץ לה (אלימות פיסית, התעללות ואלימות מינית, אלימות רגשית או הזנחה), בין אם מדובר בדפוסים נוקשים של הורינו, בחוסר פניוּת רגשית שלהם ובין אם חווינו אובדן קשה, תאונה, פציעה, פיגוע, מחלה מסכנת חיים ועוד. אלה ואלה עשויים להיות חלק מחוויות ההורים או הילדים. לרוב הם מותירים בנו סימנים ומשפיעים שלא ברצוננו על ההורות שלנו ואיתם עלינו להתמודד. זה עשוי להתגלות כשחזור של חוויות העבר או לא, זה עשוי להיות כואב, מתסכל, מרתיע, מפחיד, מבהיל. אבל זה לא חייב להישאר כך!